Christoffer Schärfe i restauranten, Restaurant Aro

Restaurant Aro får Fyns første Michelinstjerne

Foto: Rico Feldfoss

I starten af denne uge modtog Restaurant ARO i Odense sin første Michelin-stjerne. Det betyder samtidig, at Odense – og ikke mindst Fyn – har fået sin første Michelinrestaurant. Det er en gastronomisk blåstempling, som tydeliggør den kulturelle opblomstring, byen har været igennem.

Som en del af et ambitiøst bystrategisk arbejde er Odense blevet til en moderne, revitaliseret storby for både nationale og internationale turister med alt, hvad det indebærer af kultur, gastronomi og ekstraordinære turistattraktioner. Senest er gastronomien kommet i centrum, nu hvor Michelin-guiden har tildelt en stjerne til Restaurant ARO. En af de særlige ting, som Michelin hæfter sig positivt ved, er restaurantens skæve placering i industrikvarteret i en gammel maskinfabrik samt kombinationen af det rustikke og forfinede i madoplevelsen. Det er på mange måder et eksempel på den måde madscenen har udbredt sig i Odenses byrum over de seneste år.

Peter Rahbæk Juel, borgmester for Odense, fortæller:

Vi er meget stolte af, at den prestigefyldte Michelin-guide netop har tildelt en stjerne til Restaurant ARO i Odense. Byudviklingen er taget til over de seneste 10 år og har transformeret Odense til en attraktiv kulturdestination med en gastroscene, der huser alt fra street food til fine dining. Michelin-stjernen til ARO er på alle måder velfortjent. Vi glæder os over, at det forhåbentligt kan være med til at sætte fokus på de kulinariske fyrtårne, vi har i Odense og på Fyn.

Odenses nyvundne status som must see-kulturby blev i starten af året også understreget med turismerekorder samt anbefalinger i det toneangivende amerikanske modemagasin Vogue og af New York Times, der har Odense placeret på en flot 28. plads på listen over i alt 52 byer, man bør besøge i 2023.

Læs mere om alle Odenses madoplevelser på: https://www.visitodense.dk/gastro