Knud den Hellige - Konge og helgen
Knud den Hellige var konge af Danmark fra 1080 til sin død i 1086. Han var søn af Svend Estridsen og bror til Harald Hén. Knud var en kristen konge, der kæmpede for at styrke kirkens magt og indføre reformer i landet. Han blev dræbt under et oprør i Odense Domkirke og blev senere helgenkåret.
Knud den Hellige levede i vikingetiden. Han var en kristen konge, men han var også en dygtig viking. Han deltog i vikingetogter til England og Norge. Han var en stærk leder, der kæmpede for at styrke Danmark og kristendommen.
Knud den Helliges jordiske rester kan ses i krypten under Odense Domkirke. Krypten er et rum under kirken, hvor man har begravet kongelige og andre betydningsfulde personer. Knuds grav er et af de mest besøgte steder i kirken.
I krypten kan man se en sarkofag med Knuds relikvier. Sarkofagen er lavet af marmor og er dekoreret med relieffer, der forestiller scener fra Knuds liv. Man kan også se en række andre gravmonumenter i krypten, herunder gravene af Knuds bror Benedikt, Kong Hans og Dronning Christine, Kirsten Munk m.fl.
Besøg krypten:
Krypten under Odense Domkirke er åben for besøgende. Der er adgang til krypten fra kirken. Besøgende kan se Knuds grav og de andre gravmonumenter i krypten. Der er også en udstilling om Knuds liv og virke.